nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 19.12.2023 21:06:35

Ljubljančani zanesljivo zmagali v Kranju

ALESFEVZER.COM
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 4. kroga drugega dela državnega prvenstva v Kranju premagali Triglav z 8:1 (1:1, 3:0, 4:0). Z novo zmago so se branilci naslova še bolj utrdili na vrhu lestvice. Drugo tekmo tega kroga bosta RST Pellet Celje in Sij Acroni Jesenice igrala 9. januarja.

Potem ko so v prejšnjem krogu zeleno-beli v prvem tekmovalnem derbiju sezone v gosteh premagali Jeseničane, so danes po pričakovanjih slavili tudi v Kranju. Na prvi medsebojni tekmi teh ekip so Kranjčani v Tivoliju klonili šele po dodatnem delu igre, danes pa so bili konkurenčni le v prvem delu.

V prvi tretjini so po vodilnem zadetku Jake Šturma domači izenačili po zaslugi Mihe Ahačiča. A nadaljevanje je bilo nato vendarle v znamenju gostov, ki so v drugi tretjini od 23. do 30. minute dosegli tri gole (Rok Kapel, Nik Simšič, Žiga Mehle) in praktično odločili zmagovalca. V zadnjem delu so gostje še bolj stopili na plin in premoč kronali s še štirimi zadetki, med strelce so se vpisali še Jan Ćosić, Jaka Sodja, Aljaž Predan in za konec drugič na tekmi Šturm.


V drugem delu DP igrajo po dvokrožnem sistemu, tako da bo skupno na sporedu šest krogov. Najboljši ekipi iz drugega dela se bosta uvrstili v finale DP, ta bo na vrsti po končanih mednarodnih klubskih tekmovanjih, v katerih nastopajo slovenski klubi. V finalu bo imela prednost domačega terena bolje uvrščena ekipa po drugem delu tekmovanja.

Druga tekma 4. kroga RST Pellet Celje - Sij Acroni Jesenice bo na vrsti 9. januarja, potem do konca sledita še dva kroga 16. in 30. januarja.

Na lestvici je po nepopolnem 4. krogu prva SŽ Olimpija z 11 točkami, Jeseničani jih imajo šest, Celjani štiri, Triglav ostaja pri ničli.

* Izidi, 2. del, 4. krog:
- torek, 19. december:
Triglav Kranj - SŽ Olimpija         1:8 (1:1, 0:3, 0:4)

- torek, 9. januar:
RST Pellet Celje - Sij Acroni Jesenice

- lestvica:
SŽ Olimpija          4  4  1  0  0 19:5  11
Sij Acroni Jesenice  3  2  0  0  1 11:7   6
RST Pellet Celje     3  1  0  1  1  7:9   4
Triglav              4  0  0  0  4  5:20  0
Značke: hokej, dp, olimpija, triglav

Članki iz rubrike