sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

ue
ue
1 04.05.2024 06:21:14

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina napredovali v naslednji krog končnice!

Profimedia
Dallas Mavericksi so na šesti tekmi 1. kroga končnice doma premagali Los Angeles Clipperse s 114:101.

Teksašani so izkoristili prvo zaključno žogo za napredovanje, ki so jo dobili z zmago na peti tekmi v gosteh. Dvorana American Airlines Center je bila seveda polna do zadnjega kotička, vzdušje v njej pa tako, kot se za tako pomembno tekmo spodobi.

Dallas je precej bolje začel in hitro povedel z 20:10. Vodstvo ni dolgo trajalo, Clippersi so odgovorili z nizom 10:0 in izenačili, četrtino pa je vseeno za osem točk dobil Dallas, potem ko jo je zaključil s serijo 7:0. Luka Dončić je bil že pri 14 točkah, čeprav mu spet ni šel met izza črte 6,75.

Prvo trojko je zadel šele na začetku drugega polčasa, prej je zgrešil sedem poskusov. V drugi četrtini smo najprej videli poškodbo rame do takrat zelo dobrega Maxija Kleberja, ki je moral v 13. minuti zapustiti parket. Dallas je povedel za 13 točk, potem pa se mu je ustavilo v napadu. Šest minut ni dosegel koša iz igre, Clippersi so to izkoristili in izenačili izid. Po 24 minutah je bilo stanje tako kot na začetku tekme.



V tretji četrtini se je razigral tudi Kyrie Irving, ki je v prvem polčasu dal zgolj dve točki. V tem delu igre je dal 13 točk in bil gonilna sila Dallasa. Domačini so odločno začeli četrtino in takoj naredili serijo 8:0. Izkazalo se je, da je bila ta na nek način že odločilna, saj se Clippersi niso več približali. Dallas je nadaljeval v svojem tempu in ta del igre dobil s 15 točkami razlike.

Lepa zaloga za zadnjih 12 minut, v katerih Clippersi niso več ogrozili zmage. Ko je v 39. minuti Derek Lively zadel za plus 20, je bilo bolj kot ne jasno, da bo Dallas to tekmo dobil. To je povedala tudi govorica telesa Clippersov, ki so sklonjenih glav in obupajočih pogledov odhajali na klop ob klicani minuti odmora. Ta ni pomagala, gostje niso več našli načina, da bi se še enkrat približali in ko je Irving v 43. minuti zadel trojko za 85:62, je dvorana že začela slaviti napredovanje.

V predzadnji minuti sta Dončić in Irving ob ovacijah navijačev odšla na klop, tekma je bila dobljena. Dončić je dvoboj končal pri 28 točkah, Irving je dal dve več. Dallas je drugič v zadnjih 13 letih napredoval v drugi krog končnice, v njem se bo pomeril z Oklahoma Cityjem.

Članki iz rubrike