sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

STA
STA
0 15.12.2023 21:53:24

Mladim hokejistom na Bledu četrta zmaga, o prvem mestu odloča tekma z Ukrajino

Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je danes na Bledu dosegla še četrto zmago na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina B). Premagala je Italijo s 5:1 (2:0, 1:1, 2:0) in je pred zadnjim krogom v nedeljo na prvem mestu.

Slovenci so na domačem tekmovanju še vedno stoodstotni, saj so v četrtem krogu dosegli še četrto zmago. Pred tem so Estonijo premagali s 5:2, Hrvaško s 7:0 in Poljsko s 3:0.

Pred današnjim krogom je bilo jasno, da so teoretično v igri za prvo mesto, ki prinaša selitev v višji razred naslednje leto, še tri ekipe. Ukrajina, Slovenija in tudi še Italija. Slednja bi morala za ohranitev upov zmagati, Slovenija bi ostala v igri kljub morebitnemu porazu.

A hitro se je pokazalo, da mladi izbranci Mitje Šivica razmišljajo le o zmagi. Mrežo tekmecev je Lovro Kumanović načel že v drugi minuti, še v prvi tretjini je povišal Filip Sitar. Italija je sicer zapretila z znižanjem na 1:2 na začetku drugega dela, toda Anže Žeželj je spet povišal na +2.

V zadnji tretjini pa so Slovenci le še potrdili zmago, Sitar je dosegel še en gol, delo pa je dokončal Mark Sever v 51. minuti.

SP se bo končalo v nedeljo, ko bosta na zadnji tekmi turnirja ob 19.30 igrali Slovenija in Ukrajina. Na lestvici je pred to tekmo prva Slovenija z vsemi 12 točkami in razmerjem zadetkov 20:3, Ukrajina je druga z 11 točkami (20:8). Reprezentanca, ki bo dobila medsebojni obračun, bodisi v rednem ali dodatnem delu, bo osvojila končno prvo mesto.

Značke: slovenija, italija

Članki iz rubrike