sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

STA
STA
0 04.05.2024 09:42:02

Vancouver v drugi krog končnice, Vegas izenačil

Profimedia
Hokejisti Vancouver Canucks so v prvem krogu končnice lige NHL z 1:0 v gosteh premagali Nashville Predators in se s 4:2 v zmagah uvrstili v polfinale na vzhodnem delu. Na zahodnem so branilci naslova Vegas Golden Knights doma z 2:0 ugnali Dallas Stars in izid v zmagah izenačili na 3:3.

Sedemindvajsetletni Švicar Pius Suter je odločil dvoboj v Nashvillu, ko je minuto in 39 sekund pred koncem tekme poslal plošček v mrežo. Tedaj je po podaji Brocka Boeserja finskega vratarja Juuseja Sarosa premagal s strelom mimo leve vratnice. Latvijski čuvaj mreže gostov Arturs Silovs je ubranil vseh 28 strelov domačih.

"Malo sem bil presenečen, ko sem dobil priložnost, a sem se takoj zbral. Uspelo mi je zadeti, srečen sem, da se je to zgodilo," je svoje občutke ob edinem zadetku na dvoboju opisal Suter. Canucks se bodo v drugem krogu pomerili z Edmonton Oilers.


V Las Vegasu je Adin Hill zaustavil vseh 23 strelov tekmecev v okvir njegovih vrat. Tudi vratar gostov Jake Oettinger (28 obramb) je bil dobro na poti, da bi ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, a je dobil dva gola v zadnji tretjini.

Za zlate viteze je bil najprej v deseti minuti zadnjega dela po strelu iz zapestja uspešen Noah Hanifin. Mark Stone je 19 sekund pred zvokom sirene poslal plošček v prazno mrežo, ko so tekmeci v boju za izenačenje namesto vratarja na led poslali napadalca.

Odločilna sedma tekma bo v Dallasu v noči na ponedeljek po slovenskem času, zmagovalec pa se bo v drugem krogu izločilnih bojev pomeril z ekipo Colorado Avalanche.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike